Idei de amenajare a garajului

Locuiești la curte, și printre multele avantaje de care te bucuri acum, se află și faptul că ai parte de un garaj. Nu ne apucăm acum să ți le enumerăm pe toate, pentru că le cunoști prea bine. Noi doar vom încerca să te ajutăm să îți transformi total acest spațiu, iar din rândurile de mai jos vei afla multe sugestii în acest sens.

O mai bună organizare

Asigură-te că ai un spațiu organizat și bine pus la punct. Folosește rafturi, dulapuri, suporturi de perete, și alte soluții de depozitare pentru a-ți păstra toate obiectele la îndemână și vei vedea cum acest spațiu capătă parcă dintr-o dată noi valențe. Deși la început ți se părea mic și înghesuit, dacă procedezi așa, vei rămâne surprins cât de încăpător este.

Spațiu de lucru

Dacă îți place să lucrezi la mașină sau să repari diverse obiecte, amenajează o zonă specială pentru asta în garaj. Poți să construiești un banc de lucru sau să folosești o masă din lemn. Asigură-te că ai lumina necesară și că ai acces la priză și deja aproape că totul se rezolvă de la sine.

Spațiu pentru depozitare

Dacă ai obiecte mari pe care nu le poți depozita în casă, cum ar fi biciclete sau scule mari, ia în considerare amenajarea unui spațiu special pentru ele. Poți să construiești o zonă specială de depozitare sau să folosești rafturi suspendate pentru a economisi spațiu, sigur găsești ceva care să te ajute să fii mult mai eficient și în plus, totul să se afle la îndemâna ta.

Iluminare

De regulă, iluminarea naturală este destul de problematică atunci când vine vorba despre un garaj. Ferestrele sunt mici și insuficiente, asta în cazul în care există. Prin urmare, asigură-te că garajul tău are o iluminare adecvată pentru a te ajuta să vezi bine și pentru a-ți face munca mai ușoară. Poți să folosești lămpi de tavan sau lămpi de perete pentru a-ți ilumina spațiul.

Pardoseala

Dacă vrei să-ți amenajezi așa cum trebuie garajul, ia în considerare acoperirea podelei cu un material special. Poți să optezi pentru o pardoseală din PVC pentru a-ți proteja mai bine podeaua de zgârieturi și de alte probleme care pot apărea.

Spațiu pentru mașină

Dacă vrei să-ți păstrezi mașina în garaj, ia în considerare amenajarea unei zone speciale pentru ea. Poți să construiești un suport de perete sau un suport suspendat pentru a economisi spațiu. Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a deschide portiera mașinii și că ai o ușă de garaj adecvată pentru dimensiunea mașinii tale. Nimic nu este mai dificil decât să încerci să te descurci cu un spațiu care nu este bine organizat și din acest motiv pare și mai mic decât este în realitate. De asemenea, o ușă de garaj potrivită te ajută, printre altele, să îți protejezi mai bine bunurile din interiorul acestui spațiu.

Sistem de aerisire

Un sistem de aerisire adecvat te va ajuta să previi acumularea de umezeală, mirosuri neplăcute și mucegai. Poți să instalezi un ventilator sau un sistem de aerisire pentru ca aerul să circule.

Zonă de depozitare pentru unelte

Pentru a-ți face munca mai ușoară, poți să amenajezi o zonă specială de depozitare pentru uneltele tale. Poți să construiești un dulap sau să folosești rafturi pentru a depozita și organiza uneltele.

Spațiu de relaxare

Dacă îți petreci mult timp în garaj, poți chiar să amenajezi o zonă specială pentru relaxare. Poți să construiești o canapea sau să adaugi un scaun confortabil. Asigură-te că ai suficient spațiu și că ai o iluminare adecvată.

Spațiu de depozitare pentru vopsea și alte produse chimice

Dacă îți păstrezi vopseaua sau alte produse chimice în garaj cum o fac mulți alții, asigură-te că ai o zonă specială de depozitare pentru ele. Folosește rafturi sau dulapuri pentru a depozita produsele chimice în siguranță, pentru că nu vrei să ai parte de evenimente neplăcute, nu?

Zonă pentru reciclare

Dacă îți păstrezi coșurile de gunoi sau de reciclare în garaj, asigură-te că ai amenajat o zonă specială pentru ele. Poți să construiești un dulap sau să te folosești rafturi pentru a depozita coșurile în siguranță și într-un mod organizat.

Acestea sunt doar câteva idei pentru amenajarea unui garaj. În funcție de nevoile și preferințele tale, poți să adaptezi aceste idei sau să îți creezi propriile soluții de amenajare, ai toată libertatea.