Cele mai asteptate smartphone-uri ale anului 2023

Dupa cum deja ne-au obisnuit marii producatori de telefoane inteligente, an de an ne este oferit cate un nou flagship al unei anumite serii de smartphone-uri, precum seria Galaxy a celor de la Samsung sau un nou model de iPhone, Huawei sau Xiaomi, printre multe altele. Iar anul 2023 nu este o exceptie si desi ne aflam deja in luna Mai, mai sunt o gramada de noi modele ce trebuie sa apara, care sunt asteptate cu nerabdare de utilizatori.

In timp ce unele dintre acestea reprezinta noi succesori ai seriilor binecunoscute altele reprezinta modele noi. De asemenea, unele adun noi imbunatatiri in materie de design, functii sau configuratie in timp ce altele sunt concepute pentru a fi cat mai accesibilie pentru cei cu un buget limitat dar care totusi isi doresc un smartphone nou si cat mai performant.

Pe primele locuri in materie de flagshipuri sau smartphone-uri ce continua serii cunoscute de afla fara indoiala producatorii mai sus mentionati insa exista alti jucatori care au recuperat teren in timp scurt si promot an de an noi modele, din ce in ce mai bune, printre acestia numarandu-se Google, OPPO, vivo sau OnePlus.

O sa luam desigur in calcul si smartphone-urile deja aparute, deoarece vorbim de intreg anul 2023. astfel, fara a mai bate pasul pe loc, sa enumeram cateva dintre cele mai asteptate si mai indragite telefoane inteligente din acest an.

Primul din lista, dupa cum ne-am astepta, este Samsung Galaxy S23, care vine in variantele S23, S23 Plus si S23 Ultra, fiecare dintre acestea cu o configuratie extrem de buna si noi dotari fata de predecesorul lor, S22. Totodata, multe functii deja existente au fost pe cat posibil imbunatatite astfel incat experienta utilizatorilor sa fie cat mai buna.

Urmatorul pe lista este nimeni altul decat iPhone 15, care asa cum este deja traditia la Apple, se preconizeaza ca va fi anuntat si lansat undeva in luna Septembrie a acestui an. Ca si S23, si acesta vine cu numeroase imbunatatiri in materie de soft si aplicatii insa cea mai mare schimbare se va intampla de fapt in anul 2024, cand in Europa se va face trecerea de la portul Lightning, specific telefoanelor Apple, la portul USB Type-C, care va deveni de altfel port universat pentru smartphone-uri si nu numai.

Pe locul 3 ii putem plasa pe cei de la OnePlus cu noul model OnePlus 11 5G. Este vorba aici mai mult de un model ceva mai ieftin, de buget am putea spune dar care totusi reuseste sa impresioneze prin configuratia sa dar si prin designul foarte bine conturat si actual. Este astfel o alegere buna pentru cei ce doresc performanta la un pret ceva mai mic.

Continuam acum cu un alt smartphone de la Samsung si anume Galaxy Z Fold 5, un model despre care exista foarte putine informatii, chiar zvonuri am putea spune, dar despre care multi sunt siguri ca va fi anuntat sau chiar lansat anul acesta sau cel tarziu, in 2024. Se asteapta ca acesta sa vina dotat si cu un port pentru S Pen dar si cu o suprafata mai neteda pe partea de “tableta”.

In urma nu raman nici cei de la Huawei cu modelul P60 Pro, ce promite performante si mai mari decat predecesorul sau. Acelasi lucru il putem spune si despre modelele Xiaomi 13 and 13 Pro si Oppo Find X6 Pro. Ambele se bazeaza pe procesoare pe platforma Snapdragon 8 gen 2, care ar trebui sa fie destul de performante si eficiente in orice tip de sarcina.