Alimente care te fac să slăbești mai ușor

Deja suntem cu un pas mai aproape de sezonul estival, așa că nu este de mirare că te preocupi să arăți cât mai bine în rochițele și outifit-urile pe care vrei să le porți pe perioada verii. Iarna a fost una destul de lungă și, prin urmare, cel mai probabil ai ieșit cu câteva kilograme în plus. Este timpul să iei măsuri să scapi de ele, iar noi suntem alături de tine în acest demers și îți oferim câteva recomandări în acest sens.

Există o varietate de alimente care pot ajuta la pierderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase, dar este important să reții că pierderea în greutate se realizează prin consumul de calorii mai puține decât cele pe care le arzi, deci trebuie să ai în vedere și cantitatea de alimente pe care le consumi. Mai jos sunt câteva alimente care te pot ajuta să pierzi mai ușor în greutate și care, consumate în mod regulat, au și o mulțime de efecte benefice pentru organismul tău. Să slăbești nu a fost niciodată mai ușor!

Legume cu frunze verzi

Știi cum se spune! Verdele este culoarea care ar trebui să predomine în farfuria ta dacă vrei să slăbești ușor, să îi oferi organismului vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie și, în același timp, să nu simți că te privezi de ceva bun. Prin urmare, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, kale, salata verde sunt bogate în fibre și nutrienți esențiali, dar cu conținut scăzut de calorii și carbohidrați. Acestea pot fi incluse în salate, smoothie-uri sau mâncăruri cu legume. De fapt, cam tot ce este verde este bun acum, și în plus, găsești numeroase opțiuni sănătoase prin piețe!

Ouăle

Sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți, dar cu un conținut scăzut de calorii. Pot fi incluse în micul dejun, prânz sau cină, iar rețetele sunt numeroase. Vei vedea că nici foamea nu își mai face atât de repede simțită prezența dacă vei consuma ouă, ceea ce este un alt avantaj pentru atunci când vrei să slăbești!

Carne slabă

Carnea slabă, cum ar fi puiul și curcanul, reprezintă o sursă bună de proteine, care te pot ajuta să te simți sătul și să reduci apetitul. Este important să eviți carnea procesată și cea proaspătă să o prepari la grătar sau la cuptor, pentru a evita prăjelile, adevărate bombe calorice și balast pentru organism.

Profită de fructe

Redu consumul de dulciuri, și cel mai bine ar fi să le înlocuiești cu variantele oferite de natură în acest sens, și anume fructele. De altfel, fructele cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi merele, portocalele, grepfrutul și afinele sunt pline de bogate în fibre și nutrienți, dar cu conținut scăzut de calorii.

Oleaginoasele

Nucile, cum ar fi migdalele, nucile și arahidele sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase, care pot ajuta la reducerea apetitului și la menținerea nivelului de energie. Atenție însă, nu trebuie consumate în exces, pentru că au destul de multe calorii. A, și încă un amănunt: consumă-le crude, nu preparate termic!

Fasolea și leguminoasele

Cele mai bune alimente atunci când vine vorba despre proteine, fibre și carbohidrați cu indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea apetitului.

Peștele să nu-ți lipsească

Peștele, în special cel gras, cum ar fi somonul, tonul, macroul, heringul și sardinele este o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care au efecte antiinflamatorii și pot ajuta la menținerea sănătății inimii și a creierului.

Cereale integrale

Cerealele integrale, cum ar fi ovăzul, quinoa și orezul brun ar trebui să nu lipsească din dieta ta chiar și atunci când nu vrei neapărat să scazi câteva kilograme. Acestea sunt bogate în fibre și nutrienți, dar cu conținut scăzut de calorii și de aceea pot fi incluse în micul dejun sau în mâncăruri cu legume și carne slabă.

Iaurtul grecesc și brânza feta

Sunt delicioase, au puține calorii oferă un plus de gust și savoare salatelor sau mâncărurilor tale cu legume.

Ceaiul verde

Hidratează-te așa cum trebuie, iar printre lichidele pe care să le consumi acum nu uita de ceai verde neîndulcit deoarece conține antioxidanți și substanțe active care ajută la accelerarea metabolismului și la reducerea grăsimii corporale.

Nu uita ca înainte de a face orice schimbare în dieta ta, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un nutriționist pentru a te asigura că este potrivită pentru nevoile tale individuale. Și nu uita nici de mișcare!